UNIT4EuroMoversPC WareESMEPlanning ITSDB GroepOKITENTE NV
HerstelHotel DE KIMErnst&YoungConQuaestorPGGMOKIGulimexVolker WesselsMercuri UrvalIMTECHCapGemini

Nieuws

  • Combinatie ingreep en fysiotherapie geeft goede resultaten bij torticollis bij kind

    Kinderen met musculaire torticollis hebben een scheefstaand hoofd en nek door een verkorte halsspier. De afwijkende stand neemt in toenemende mate toe naar één zijde, waardoor zij een asymmetrisch gezicht, schouders en wervelkolom krijgen. Een operatie in combinatie met fysiotherapie tijdens en na de ingreep, blijkt goede resultaten te geven bij deze kinderen. De behandeling gaat asymmetrie tegen en zorgt voor minder pijn en beperkingen. Dit meldt het Radboudumc. 

  • Poll: Pakketbeheer moet eisen stellen aan diversiteit

    Om passende zorg mogelijk te maken is het een voorwaarde dat diversiteit wordt meegenomen in het pakketbeheer. Wat vindt u?

  • Aandacht voor psychische gezondheid ontbreekt in coalitieakkoord

    Het nieuwe coalitieakkoord van PVV, BBB, NSC en VVD bevat nauwelijks tot geen verbeteringen voor de geestelijke gezondheidszorg. Ook lijken er geen plannen te zijn om te investeren in preventie en mentale gezondheid, concludeert MIND die verbaasd en teleurgesteld is over de inhoud van het coalitieakkoord. De ggz kampt met enorme wachttijden- en wachtlijsten. “We zijn vol ongeloof dat dit nieuwe kabinet de urgentie niet voelt of ziet om dat drastisch te veranderen”, aldus de belangenbehartiger.

  • Gynaecoloog: 'Geplande keizersnede is geen appeltje-eitje'

    Ongeveer 30.000 vrouwen in Nederland ondergaan ieder jaar een keizersnede, waarvan 8 procent met spoed. Een keizersnede is een flinke buikoperatie, waarbij het vet onder de huid en een laag bindweefsel worden doorgesneden. Vervolgens moeten de lange buikspieren aan de kant zodat de buikholte ook opengesneden kan worden. Een keizersnede heeft volgens gynaecoloog Pieter van Runnard Heimel van het Máxima Medisch Centrum (MMC) een flinke impact op een vrouw haar lichaam en mentale gesteldheid. Dit meldt Kek Mama.

  • ‘Investeer meer in extra ondersteuning voor thuiswonende ouderen’

    Ouderen met een indicatie voor verpleging en verzorging hebben lang niet altijd verpleeghuiszorg nodig. Hierdoor moeten de meest kwetsbare ouderen vaak te lang wachten op een verpleeghuisbed. Zorginstituut Nederland vindt het belangrijk dat er een beter onderscheid wordt gemaakt tussen de meest kwetsbare ouderen voor wie het verpleeghuis bedoeld is en ouderen die bijvoorbeeld met zorg thuis uit kunnen of in een beschutte woonvorm kunnen wonen. Wel zijn hiervoor extra ondersteuningsmogelijkheden nodig, zoals dagbesteding voor thuiswonende ouderen en alternatieve woonvormen, met zorg en ondersteuning. Dit meldt Zorginstituut Nederland.

  • Ria Stegehuis: ‘Ziekenhuizen gaan er met IZA-geld vandoor’

    Espria-voorzitter Ria Stegehuis is groot voorstander van het integraal zorgakkoord (IZA), maar vindt de aanvraag een uitermate moeizame exercitie waarin zorgverzekeraars eindeloos om KPI’s vragen. Tot haar teleurstelling ziet ze vooral ziekenhuizen door de snelle toets van het IZA komen.

  • Half miljoen ontslagvergoeding voor klinisch chemicus Antonius Zorggroep

    Voor het niet aanbieden van een re-integratietraject aan een klinisch chemicus, moet de Antonius Zorggroep haar een ontslagvergoeding van 1 miljoen euro betalen. Het Antonius stelde dat de arbeidsverhouding ernstig verstoord was en wilde haar arbeidscontract via de kantonrechter stopzetten. Volgens de rechtbank zette de Sneeker zorginstelling de zieke werkneemster jarenlang onterecht op een zijspoor gezet en heeft deze ernstig verwijtbaar gehandeld. Dit melden RTL Nieuws en de Leeuwarder Courant.

  • ‘Verlaging eigen risico pakt niet per se positief uit voor jonge, gezonde mensen’

    Gezondheidseconoom Xander Koolman waarschuwt ervoor dat de verlaging van het eigen risico niet voor iedereen even goed uitpakt. Voor mensen die veel zorg nodig hebben, zoals chronisch zieken, zal het inderdaad zo zijn dat ze minder eigen risico hoeven te betalen. Maar mensen die weinig tot geen zorg nodig hebben, juist meer. Dit meldt Skipr.

  • De Drijvende Ambachtsschool verleent onverantwoorde jeugdhulp

    De woonlocatie van Stichting De Drijvende Ambachtsschool in Terwolde heeft een aanwijzing gekregen van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). De organisatie voldoet niet aan de normen voor verantwoorde jeugdhulp, waardoor er risico’s ontstaan voor de jongere bewoners. De Drijvende ambachtsschool heeft vier maanden de tijd om te voldoen aan de normen en mag in de tussentijd geen nieuwe jongeren toelaten. Dit meldt IGJ.

  • 17 procent van de aanbieders van gehandicaptenzorg controleert VOG niet goed

    Bij twintig van de 114 aanbieders van gehandicaptenzorg in 2023 zag de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) dat zij niet goed letten op geldige Verklaringen Omtrent het Gedrag (VOG), of deze niet goed in de personeelsdossiers hadden vastgelegd. Daarom gaat de IGJ vanaf komende zomer controleren of medewerkers in de gehandicaptenzorg wel een geldige VOG hebben. Dit meldt de inspectie.

meer nieuws