UNIT4EuroMoversPC WareESMEPlanning ITSDB GroepOKITENTE NV
HerstelHotel DE KIMErnst&YoungConQuaestorPGGMOKIGulimexVolker WesselsMercuri UrvalIMTECHCapGemini

Nieuws

 • Nieuw bestuurslid voor LAD

  De ledenraad van de LAD heeft op 21 november Marjolein Bastiaanssen benoemd als algemeen bestuurslid.

 • Doelstellingen Participatiewet nauwelijks behaald

  De invoering van de Participatiewet heeft nauwelijks geleid tot verhoging van de baankansen, zoals beoogd met de wet. Voor de grootste groep, de klassieke bijstandsgerechtigden, is er amper een verschil. Voor mensen die het recht op toegang tot de sociale werkvoorziening verloren, daalde de kans op werk. Voor jonggehandicapten metLeer meer → Het bericht Doelstellingen Participatiewet nauwelijks behaald verscheen eerst op Atlas van Zorg en Hulp .

 • Gynaecologen willen aanpassing richtlijn inleiden bevallingen

  De voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG), Jan van Lith wil de richtlijn voor het inleiden van bevallingen standaard van 42 weken naar 41 weken brengen. Er werd tot nu toe aangenomen dat het niet veel kwaad kan om 42 weken te wachten. Maar uit een Zweedse studie blijkt nu anders.

 • OM eist 20 jaar cel en tbs tegen insuline-'dokter'

  Het Openbaar Ministerie wil dat leerlingverpleger Rahiied A. wordt veroordeeld tot twintig jaar cel en tbs met dwangverpleging. Volgens het OM pleegde hij vier moorden met insuline en deed meerdere pogingen anderen van het leven te beroven.

 • Ook Fivoor en Van der Hoeven naar rechter om lage tarieven

  Behalve Arkin in Amsterdam gaan twee andere instellingen voor forensische zorg naar de rechtbank vanwege de te lage vergoeding voor hun zorg: Fivoor in Rotterdam en de Van der Hoeven kliniek in Utrecht.

 • Beekman Klinieken failliet verklaard

  De Beekman Klinieken voor plastische chirurgie en cosmetische behandelingen is failliet. Het bankroet van de bv met vestigingen in Lelystad, Emmeloord en Hilversum blijkt uit het Centraal Insolventieregister.

 • LeekerweideGroep en Wilgaerden mogen fuseren van ACM

  Stichting LeekerweideGroep (gehandicaptenzorg) en Stichting Ouderenzorg Wilgaerden mogen van de ACM fuseren. Er blijft volgens de autoriteit na de fusie voldoende concurrentie over.

 • Kosten weesgeneesmiddelen stijgen 9 procent per jaar

  De uitgaven voor weesgeneesmiddelen zijn van 2013 tot 2017 gestegen van 195 miljoen naar 259 miljoen euro. Dat is gemiddeld negen procent per jaar.

 • NZa maakt subsidies voor academische zorg inzichtelijker

  In samenwerking met de universitair medische centra en het ministerie van VWS maakt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) de subsidieverdeling inzichtelijker en duidelijker die ziekenhuizen ontvangen voor de academische zorg.

 • GGZ Drenthe daagt zeven gemeenten voor rechtbank om lage tarieven

  GGZ Drenthe heeft een kort geding aangespannen tegen zeven gemeenten in Drenthe. De instelling eist dat de gemeenten volgend jaar hogere tarieven betalen voor jeugdzorg. Het kort geding dient vandaag voor de rechtbank in Assen.

meer nieuws