UNIT4EuroMoversPC WareESMEPlanning ITSDB GroepOKITENTE NV
HerstelHotel DE KIMErnst&YoungConQuaestorPGGMOKIGulimexVolker WesselsMercuri UrvalIMTECHCapGemini

Nieuws

  • Pluryn doet geen verder archiefonderzoek naar misstanden De Glind

    Zorginstelling Pluryn heeft in bestuursnotulen uit de jaren 90 signalen van misstanden in jeugddorp De Glind gevonden, maar doet geen verder archiefonderzoek naar eventuele misstanden die vanaf de jaren 2000 hebben plaatsgevonden. Tientallen pleegkinderen zouden plusminus dertig jaar geleden fysiek, geestelijk en seksueel zijn mishandeld. Volgens Omroep Gelderland zouden kinderen die er later terechtkwamen ook mee te maken hebben gehad. Erasmus Universiteit gaat over de gehele periode een ervaringsonderzoek doen. Dit meldt NOS. 

  • Uitslag poll: ‘Blinde vlekken zorgen voor ernstige maatschappelijke gevolgen’

    Er moet breder gekeken worden naar de invulling van diversiteit in de top van de zorg. Dat blijkt uit de reacties op de stelling ‘De top van de zorg moet een betere afspiegeling zijn van de samenleving’. Acht lezers zijn het hiermee eens. Ze benadrukken dat de noodzakelijke diversiteit uit meer moet bestaan dan mannen en vrouwen of culturele achtergrond.

  • Bestuursvoorzitter Zuyderland moedeloos van bemoeienis Tweede Kamer

    Bestuursvoorzitter David Jongen van de Zuyderland-ziekenhuizen zegt moedeloos te worden van de bemoeienis van de Tweede Kamer. Door continu een volwaardig ziekenhuis in Heerlen proberen af te dwingen, gooien Kamerleden maximaal olie op het vuur, stelt hij. Minister Fleur Agema van Volksgezondheid wordt volgens hem voor een onmogelijke opdracht gesteld door een aangenomen motie om Heerlen zo volwaardig open te houden. Dit meldt NU.nl. 

  • Sjaak Wijma: ‘Ziekenhuizen vallen niet om door concentratie hoogcomplexe zorg’

    Voor streekziekenhuizen die stoppen met bepaalde complexe operaties zijn de gevolgen te overzien. Ze raken maar een beperkt aantal patiënten kwijt, dus het voortbestaan van ziekenhuizen staat niet op het spel, stelt Sjaak Wijma adviseur van Zorginstituut Nederland in een afscheidsinterview.

  • Zorgverzekering: deze veranderingen gaan we zien

    In 2025 zullen er een aantal belangrijke veranderingen plaatsvinden in de zorgverzekering. Elk jaar worden er aanpassingen doorgevoerd in de dekking, premies en het eigen risico van zorgverzekeringen. Deze veranderingen hebben invloed op zowel de inhoud van de zorgverzekering als de kosten die je ervoor betaalt. De veranderingen worden vaak op Prinsjesdag bekendgemaakt en variëren per jaar. In dit artikel bespreken we de belangrijkste veranderingen die we in 2025 kunnen verwachten.

  • Bestuurders vragen Agema om uitweg bij afgewezen subsidieaanvraag

    Bestuurders Marti Paardekooper van het zorgkantoor Zilveren Kruis, Erik Gerritsen van Ymere en Saskia Baas van Philadelphia hebben minister Fleur Agema van het ministerie van VWS dringend verzocht om gebruik te maken van een hardheidsclausule bij een subsidietraject voor nieuwbouwwoningen. Eerder werd het verzoek van de drie partijen van 1 miljoen euro voor woningen voor ouderen met een beperking afgewezen door VWS.

  • ZGT laat geboortefotografen geplande keizersnedes vastleggen

    Fotografen van DuPho Geboorte mogen nu aanwezig zijn bij geplande keizersnedesin de operatiekamers van Ziekenhuisgroep Twente (ZGT). Zij mochten al in de geboortekamers fotograferen, maar in de ok’s was dit nog niet het geval. De hoop is dat het vastleggen van keizersnedefoto’s ouders helpt bij het verwerken van de soms ingrijpende geboorte van hun kindje. Dit meldt Tubantia. 

  • Verpleegkundige houdt meer tijd over voor patiënt door digitale anamnese thuis

    Verpleegkundigen in ziekenhuizen ervaren vaak een grote werkdruk, mede door de rompslomp rondom de patiëntenzorg. In het IJsselland Ziekenhuis hebben ze een op het eerste oog relatief simpele oplossing omgetoverd tot wondermiddel: de anamnese (het intakegesprek) vindt niet meer fysiek plaats, maar kan thuis gewoon door de patiënt worden gedaan. Dit scheelt verpleegkundigen tot wel tien uur in de week aan administratie. Dit meldt het Algemeen Dagblad. 

  • Taakstraffen voor mannen die met valse diploma’s in de zorg aan de slag gingen

    Drie mannen uit Arnhem, een man uit Ede en eentje uit Rotterdam hebben een taakstraf opgelegd gekregen voor het overhandigen van vervalste zorgdiploma’s aan uitzendbureau Ammi Zorg. Zodoende werkten ze met doelgroepen waarvoor ze helemaal niet bevoegd waren en declareerden zij hun gemaakte zorguren. Dit meldt Omroep Gelderland. 

  • Gehandicapteninstelling Lunet kampt met mpox

    Op woonlocatie Eckartdal van gehandicapteninstelling Lunet in Eindhoven is het apenpokkenvirus aangetroffen. Hoewel de kans op verspreiding klein is, houden de regionale GGD en zorgorganisatie de boel goed in de gaten. Om verdere verspreiding te voorkomen, is contact met andere groepen en locaties tijdelijk niet toegestaan. Pas als de testuitslagen bekend zijn, worden vervolgstappen gezet. Dit meldt Omroep Brabant. 

meer nieuws