UNIT4EuroMoversPC WareESMEPlanning ITSDB GroepOKITENTE NV
HerstelHotel DE KIMErnst&YoungConQuaestorPGGMOKIGulimexVolker WesselsMercuri UrvalIMTECHCapGemini

• Volwassen persoon in Achterhoek besmet met mazelen

Afgelopen weekend is er bij één persoon in de Achterhoek mazelen vastgesteld. Het gaat volgens de GGD Noord- en Oost-Gelderland om een volwassene uit de gemeente Oude IJsselstreek. Familie en andere contact zijn op de hoogte van de besmetting en gevraagd maatregelen te nemen. Zo zijn er leefregels waar zij zich aan moeten houden om te voorkomen dat het virus nog meer mensen besmet. Dit meldt Omroep Gelderland.

• Kwart van werktijd zorgpersoneel besteed aan administratie

Bijna 50 procent van het zorg- en welzijnspersoneel is minimaal een kwart van hun werktijd kwijt aan administratie. De laatste vijf jaar is de tijd die ze aan administratie besteden toegenomen, zegt 73 procent van de 6.146 door FNV Zorg & Welzijn ondervraagde werknemers in de zorg- en welzijnssector. Veel van hun administratielast is overbodig, vanwege de dubbele formulieren of administratie voor niet-zorggerelateerde taken. Dit meldt FNV.

• AI spoort prostaatkanker vaker en accurater op dan radiologen

Uit een grote internationale studie blijkt dat Artificial Intelligence prostaatkanker vaker herkent op een MRI dan radiologen. Ook slaat AI de helft minder vaak vals alarm. Kunstmatige intelligentie kan dus helpen de uitdagingen in de radiologie het hoofd te bieden. Op dit moment hebben radiologen namelijk steeds meer werk, omdat mannen met een verhoogd risico op prostaatkanker standaard een prostaat-MRI ondergaan. Er is veel expertise nodig om prostaatkanker te diagnosticeren, maar er zijn onvoldoende ervaren radiologen. Dit meldt het Radboudumc dat de studie coördineerde.

• Dieven halen kluisjes en kas leeg bij zorgcentrum Brugzicht

Dieven hebben zorgcentrum Brugzicht in Zierikzee leeggehaald. Ze hebben de deur opengebroken en de kluizen en kas geleegd. De mensen met een verstandelijke beperking die in de werkplaats, met onder meer een bakkerij en lunchroom, werken zijn geschrokken en verdrietig. Ze spaarden geld om leuke dingen te doen en dat geld is nu weg. Dit meldt LINDA..

• Meeste aanstaande ouders willen nog altijd geslacht ongeboren baby weten

Ongeveer een op de zeven stellen wil het geslacht niet weten voor de geboorte van hun kindje. Zij laten zich liever verrassen, blijkt uit onderzoek van Made for Moments. Het overgrote merendeel wil dus wel het geslacht van hun ongeboren kindje weten, met name om de kinderkamer alvast in te kunnen richten of kleertjes te kopen. Dit meldt Kek Mama.

• Zilveren Kruis en KHN introduceren zonnebrandcrème op het terras

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) introduceren deze zomer zonnebrandcrème op het terras. Bijna 30 procent van de zonverbrandingen vindt namelijk plaats op het terras of in de tuin, maar veel mensen weten dit niet. Dit meldt Zilveren Kruis.

• ‘Flinke toename’ ziekenhuisbezoek ouderen door wachtlijsten

Uit onderzoek van Marlies Bär blijkt dat een maand extra op de wachtlijst voor een plek in het verpleeghuis zorgt voor drie extra ziekenhuisopnames per honderd cliënten met dementie. Het zijn allemaal mensen met een Wlz-indicatie en daarbinnen waarschijnlijk vooral mensen die wachten op een plek van voorkeur. "Het is goed om te weten dat dat ook gepaard gaat met risico’s."

• Hoe Spreekuur.nl per regio de huisartsenzorg wil digitaliseren

Voor het eind van het jaar willen alle 35 huisartsenpraktijken in Almere aangesloten zijn bij Spreekuur.nl. Zo rukt de dienst van softwareleverancier Topicus gestaag op in de Nederlandse huisartsenzorg. Gezamenlijk optrekken biedt huisartsen de nodige voordelen.

• Dieven halen klusjes en kas leeg bij zorgcentrum Brugzicht

• Zorg aan volwassenen met autisme bij Regionaal Autisme Centrum stopt

Volwassenen met autisme kunnen vanwege een aanhoudend tekort aan personeel niet meer terecht in het Regionaal Autisme Centrum (RAC). De zorg voor jeugd en begeleiding bij werken en re-integratie blijven wel onderdeel van het aanbod van het centrum met locaties in Helmond, Tilburg en Tegelen. Dit melden Omroep Brabant en het Eindhovens Dagblad.