UNIT4EuroMoversPC WareESMEPlanning ITSDB GroepOKITENTE NV
HerstelHotel DE KIMErnst&YoungConQuaestorPGGMOKIGulimexVolker WesselsMercuri UrvalIMTECHCapGemini

Nieuws

  • ‘Vrijblijvend kwaliteitskompas is feestje voor zorgaanbieder’

    Het nieuwe kwaliteitskompas dat het kwaliteitskader wijkverpleging en verpleeghuiszorg gaat vervangen, is nu te vrijblijvend. Dat vinden zelfs de partijen die hebben meegewerkt aan het kompas. Er staan nog geen toetsbare afspraken in.

  • Acties van de baan door resultaat cao ziekenhuizen

    Met de loonafspraken in het onderhandelingsresultaat gaan de zorgmedewerkers er in twee jaar minimaal € 400 bruto per maand op vooruit

  • Hoe het Groene Hart Ziekenhuis de OK datagestuurd laat werken

    Het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) is sinds kort van start gegaan met een nieuwe werkwijze op de operatiekamer. Door een datagestuurde aanpak wil het ziekenhuis een doelmatigheidsslag maken, zegt chirurg Ronald Liem. Het moet bovendien verspilling van materiaal tegengaan en inspelen op de personele krapte.

  • ‘Steeds meer jongeren maken einde aan leven’

    Meer jongvolwassenen hebben in februari een einde gemaakt aan hun leven in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. 113 Zelfmoordpreventie geeft aan dat zij ‘een toenemende trend zien, die niet afvlakt of daalt’. Zij noemen het zorgelijk. Dit meldt nu.nl

  • Advocaat over covidcompensatie: op deze manier maak je kans bij rechter

    ‘De lat om een rechtszaak voor covidschade te beginnen tegen een zorginstelling ligt lager dan veel mensen denken’, zegt letselschadeadvocaat Edwin Bosch. Hij won onlangs een rechtszaak tegen ouderenzorginstelling Fundis/WelThuis. Deze werkgever moet alle financiële schade uit het verleden en de toekomst betalen van een verpleegkundige die op haar werk werd besmet met corona.

  • Voor elke zwangere vanaf 1 april NIPT regulier beschikbaar

    De NIPT valt straks in het reguliere aanbod van prenatale screening

  • Invloed kindermishandeling kent verschillen tussen mannen en vrouwen

    Vrouwen en mannen worden heel verschillend beïnvloed door trauma’s uit hun kindertijd. Dat blijkt uit een nieuwe, internationale studie onder leiding van de Universiteit Maastricht (UM). Vrouwen met psychische problemen in het latere leven hebben vaker te kampen gehad met emotioneel trauma en seksueel misbruik in hun jeugd, terwijl psychische klachten bij mannen eerder het gevolg zijn van emotionele en fysieke verwaarlozing in hun kindertijd. De opvallende bevindingen zijn afgelopen weekend door de onderzoekers gepresenteerd tijdens het European Congress of Psychiatry in de Franse hoofdstad Parijs. Dat meldt de Universiteit Maastricht. 

  • Transferverpleegkundigen stellen dat thuis sterven moeilijker is geworden

    Transferverpleegkundigen kunnen ziekenhuispatiënten die in de terminale fase thuis willen sterven bijna geen zorg meer leveren. Dat geeft V&VN aan bij de Telegraaf. Hierbij gaat het voornamelijk om mensen die geen mantelzorg of andere informele vorm van zorg thuis hebben. Daardoor overlijden zij vaak op een andere plek dan zij willen, zoals het ziekenhuis of een verpleeghuis. Dat meldt V&VN.

  • Meer gehandicaptenorganisaties nemen geen nieuwe cliënten aan

    Het probleem is al bekend: de wachtlijsten voor mensen met een verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblemen groeit steeds verder. Het heeft er nu toe geleid dat veel organisaties door de duur en zwaarte van de behandelingen geen nieuwe cliënten meer aannemen. Dat terwijl het aantal mensen die deze zorg nodig heeft ook groeit, meldt Skipr.

  • Buurtzorg krijgt hoog rapportcijfer van cliënten

    Cliënten geven Buurtzorg het hoogste rapportcijfer van alle thuiszorginstellingen. Dat meldt Skipr. 

meer nieuws