UNIT4EuroMoversPC WareESMEPlanning ITSDB GroepOKITENTE NV
HerstelHotel DE KIMErnst&YoungConQuaestorPGGMOKIGulimexVolker WesselsMercuri UrvalIMTECHCapGemini

Nieuws

 • Erasmus MC hervat opleiding geneeskunde na dodelijke schietpartij

  Studenten van de opleiding geneeskunde aan het Erasmus MC krijgen vanaf woensdag weer les. De opleiding lag stil sinds vrijdag, na de dodelijke schietpartij in het ziekenhuis. Dat bevestigt een woordvoerder van het Erasmus MC na berichtgeving van RTV Rijnmond. 

 • Werkgevers niet goed op de hoogte van regels rondom kolven

  Werkgevers zijn slecht op de hoogte van de regels over borstvoeding geven of kolven onder werktijd. Ook voldoen kolfruimtes op het werk over het algemeen niet aan de wettelijke eisen. Die conclusies trekt het Voedingscentrum op basis van een enquête onder ruim 800 leidinggevenden en mensen die over personeelszaken beslissen.

 • Ggz-behandelaars eisen einde inzage zorgautoriteit in cliëntgegevens

  Personeel en cliënten in de geestelijke gezondheidszorg willen een einde maken aan het beleid dat behandelaars verplicht om informatie door te geven aan de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Dit meldt Skipr.

 • Alkmaar wil zes miljoen euro bezuinigen op jeugdzorg

  Gemeente Alkmaar wil jaarlijks zes miljoen euro besparen op jeugdzorguitgaven door meer hulp te bieden op scholen. Dit meldt Skipr.

 • Moeten rokers en mensen met overgewicht meer zorgpremie betalen?

  Het is een discussie die ieder jaar weer lijkt op te laaien: moeten mensen met overgewicht en rokers meer betalen voor de zorgpremie? Uit onderzoek van DataIM in opdracht van DIT (EO) blijkt dat 19 procent van de ondervraagden vindt dat mensen met overgewicht meer moeten betalen voor hun zorgpremie. Een minderheid dus. Wel vindt meer dan de helft van de ondervraagden dat rokers meer voor hun zorgpremie moeten neerleggen. Dit meldt platform DIT van EO. 

 • Gehandicapte kinderen krijgen schaatsles dankzij schaatsframe

  Op zestien ijsbanen in Nederland kunnen voortaan ook kinderen met een handicap deelnemen aan de reguliere schaatslessen. Dat is mogelijk dankzij schaatsframes van Stichting het Gehandicapte Kind. Met dit hulpmiddel kunnen kinderen die door een fysieke beperking niet zelfstandig kunnen staan of bewegen, toch glijden over het ijs. Dit meldt het Gehandicapte Kind.

 • Rechter doet vandaag uitspraak in zaak baby in ondergrondse container

  De rechtbank in Amsterdam maakt vandaag bekend wat de straf is voor twee ouders die in 2021 hun baby in een ondergrondse afvalcontainer in Amsterdam-Zuidoost hebben achtergelaten. Ook worden ze ervan verdacht in december 2019 een baby te hebben gedood en begraven. Als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt, krijgen beide ouders die destijds minderjarig waren 1,5 jaar jeugddetentie en voorwaardelijke jeugd-tbs. Dit meldt RTL Nieuws.

 • Terugblik KNMG Carrièrebeurs 2023

  Van een bomvolle beursvloer met loopbaanmogelijkheden tot inspirerende workshops om te ontdekken wie je bent en waar je hart ligt: de 8e editie KNMG Carrièrebeurs trok meer dan 800 geneeskundestudenten en basisartsen.

 • Ontwikkeling zorgpersoneel essentieel voor toekomstbestendige ouderenzorg

  Er moet meer ruimte komen voor professionalisering van de verpleging en verzorging binnen de verpleeghuizen en de thuiszorg. Deze ruimte is nodig om uitdagingen, zoals een toename van het aantal kwetsbare ouderen, hogere complexiteit van de zorg en personeelstekorten, het hoofd te kunnen bieden. Het is van belang hier een toekomstbestendige aanpak voor te maken. Dit stelt bijzonder hoogleraar prof. dr. Robbert J.J. Gobbens tijdens zijn inaugurele rede getiteld Professionalisering van de verpleging en verzorging in de ouderenzorg, aan Tilburg University. Dit meldt Tilburg University.

 • Vechtdal Vakantiepark volledig aangepast op vakantiegangers met beperking

  Vechtdal Vakantiepark is niet zomaar een vakantiepark. Het is een vrijetijdsbestemming van maar liefst 665 vierkantekilometer met allerlei mogelijkheden ongeacht of je nu een beperking, handicap of zorgbehoefte hebt. Het is een plek waar gastvrijheid en toegankelijkheid elkaar ontmoeten en waar voor iedereen alle tijd en alle ruimte is om te genieten van zijn of haar vrije tijd. Dit meldt Week van de Toegankelijkheid.

meer nieuws