UNIT4EuroMoversPC WareESMEPlanning ITSDB GroepOKITENTE NV
HerstelHotel DE KIMErnst&YoungConQuaestorPGGMOKIGulimexVolker WesselsMercuri UrvalIMTECHCapGemini

Nieuws

 • 'Gemeenten moeten actiever toezicht houden op zuipketen en minderjarigen'

  STAP dringt er bij gemeenten op aan een oogje in het zeil te houden op zogenoemde zuipketen waar jonge mensen, waaronder minderjarigen, zonder toezicht alcohol tot zich nemen. Minderjarigen zeggen ernaartoe te gaan vanwege de prijs van alcohol en het gemak waarmee ze aan een biertje, wijntje of iets zwaarders komen. Dit meldt NOS. 

 • Chiropractors gebruiken zonder vergunning röntgentoestellen

  Chiropractoren gebruiken nogal eens röntgentoestellen zonder dat ze daar een vergunning voor hebben, constateert de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming (ANVS). De 'krakers' mogen ze niet (meer) toepassen voordat ze dergelijke toestemming hebben gekregen.

 • Zorgen over mogelijke bezuinigingen op acute geboortezorg Zoetermeer

  Huisartsenorganisatie Mediis vreest ervoor dat het HagaZiekenhuis in Zoetermeer gaat bezuinigen op de acute geboortezorg. Ongeveer 1.100 zwangere of bevallende vrouwen zouden dan naar Gouda of Den Haag moeten uitwijken. Mogelijk moet het Groente Hart Ziekenhuis zich dus voorbereiden op flink meer bevallingen per jaar, omdat dat het meest dichtstbijzijnde ziekenhuis is voor zwangeren in Zoetermeer. Maar is daar wel plek voor ze? Dit meldt Algemeen Dagblad. 

 • Aantal ziekmeldingen bereikt piek

  Het aantal nieuwe ziekmeldingen heeft in januari het hoogste punt van het griepseizoen tot nu toe bereikt, melden arbodiensten ArboNed en HumanCapitalCare. In de eerste maand van het jaar kwam het aantal ziekmeldingen uit op 85 per 1000 medewerkers. In voorgaande maanden varieerde dit aantal van 55 in september tot 83 in november 2023. De stijging houdt verband met een toename in het aantal griepgevallen, maar volgens de arbodienst lijkt de piek inmiddels bereikt.

 • Transgender personen klagen Amsterdam UMC aan na mislukte operaties

  Vier transgenderpersonen die niet blij zijn met de zorg die ze in het Amsterdam UMC hebben ontvangen, gaan het ziekenhuis verantwoordelijk stellen voor het blijvende letsel dat ze door mislukte operaties hebben opgelopen. De vier patiënten die vervrouwelijkende ingrepen ondergingen op de afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (MKA), zijn allemaal geopereerd door dezelfde chirurg. Ze zeggen niet goed te zijn voorgelicht en meer hebben gekregen dan ze wilden. Het ziekenhuis laat weten de patiënten adequaat te hebben ingelicht over de operatie, implicaties en complicaties. Dit melden Zembla, Telegraaf en AT5.

 • Minister Dijkstra niet in hoger beroep tegen uitspraak rechter

  Demissionair zorgminister Pia Dijkstra gaat niet in hoger beroep tegen een uitspraak van de rechter, die een streep zette door een besluit om de kinderhartchirurgie te beperken tot twee centra. In plaats daarvan wil ze dat alle betrokken partijen afspraken maken over de kwaliteit en toegankelijkheid van deze hoogspecialistische zorg. Op de langere termijn ziet Dijkstra toch een vorm van concentratie voor zich, waarover een bestuurlijk akkoord moet worden gesloten.

 • Griepepidemie duurt voort, maar de cijfers zijn gedaald

  Het aantal mensen dat griep heeft, is gedaald. Vorige week gingen 58 op elke 100.000 mensen met griepklachten naar de huisarts. Dat is nog net boven de grens van de epidemie. Die ligt op 56. De griepepidemie duurt nu vijf weken, meldt onderzoeksinstituut Nivel.

 • ‘Zie robots in de zorg niet als vervangers maar als waardevolle aanvulling’

  De druk op de zorg neemt in Nederland toe, mede door de snelle vergrijzing van ons land. Zorgrobots, doucherobots en tilrobots kunnen enigszins verlichting bieden, mits de weerstand ertegen wordt verminderd. Zorgverleners zijn bang dat zij het menselijk contact vervangen en de grip op de zorg die ze leveren verdwijnt. Associatie lector Margo van Kemenade van Inholland pleit voor een mentaliteitsverandering waarbij robots niet als vervangers worden geien, maar als waardevolle aanvulling op de zorg geleverd door mensen. Dit meldt Hogeschool Inholland.

 • Ernst Kuipers gaat aan de slag op universiteit in Singapore

  Ernst Kuipers, voormalig minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, gaat per 1 mei aan de slag aan de Nanyang Technological University (NTU) in Singapore. Dat heeft die universiteit donderdag bekendgemaakt. Een woordvoerder van D66 bevestigt dat dit zijn nieuwe baan is.

 • 3-jarige samenwerking Zorg en Zekerheid en organisaties voor fysiotherapie

  Zorg en Zekerheid en drie grote monodisciplinaire organisaties voor fysiotherapie hebben een driejarige samenwerking. Hiervoor is een intentieverklaring ondertekend door de zorgverzekeraar, Verenigde Fysiotherapeuten Leiden e.o. (VFL), Coöperatieve Fysiozorg Amstelland (FZA) en Fysiozorg Haarlemmermeer (FZH). Dit meldt Zorg en Zekerheid.

meer nieuws