UNIT4EuroMoversPC WareESMEPlanning ITSDB GroepOKITENTE NV
HerstelHotel DE KIMErnst&YoungConQuaestorPGGMOKIGulimexVolker WesselsMercuri UrvalIMTECHCapGemini

Nieuws

 • Instroom van coronapatiënten in de ziekenhuizen keldert

  Steeds minder mensen worden zo ziek van het coronavirus dat ze in een ziekenhuis moeten worden opgenomen. Dat is een gevolg van de daling van het aantal coronabesmettingen. De zomergolf is voorbij.

 • Verpleegkundigen 'vielen van hun stoel' van concept zorgakkoord

  "We vielen van onze stoel", vat een woordvoerder van de beroepsvereniging voor verpleegkundigen en verzorgenden V&VN de eerste reactie op de uitgelekte concepttekst van het Integraal Zorgakkoord samen. "We zijn extreem verbaasd over wat erin staat."

 • Bestemming afgeroomd budget huisartsen en wijkverpleging onbekend

  Het ministerie van Volksgezondheid (VWS) wil niet zeggen waar de 680 miljoen euro naartoe gaat die het wil weghalen bij de wijkverpleging en de huisartsenzorg. De afroming van de 600 miljoen euro bij de wijkverpleging en de ongeveer 80 miljoen euro bij de huisartsen staat in een uitgelekte conceptversie van het Integraal Zorgakkoord (IZA).

 • Servicepunt Rode Kruis in Ter Apel gaat woensdag weer open

  Het humanitair servicepunt van het Rode Kruis voor de ingang van het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel gaat woensdagochtend weer open, meldt een woordvoerster van de hulporganisatie. Het Rode Kruis sloot het servicepunt nadat er zondag bij het aanmeldcentrum in Ter Apel gevechten waren uitgebroken.

 • 'Zorgakkoord leidt tot grotere personeelstekorten'

  De uitgelekte voorstellen van het Integraal Zorgakkoord leiden alleen maar tot een groter personeelstekort in de wijkzorg, waarschuwt een woordvoerster van beroepsorganisatie voor verzorgenden en verpleegkundigen NU'91. In een conceptakkoord staan voorstellen om zorguitgaven te verschuiven. Zo wordt onder meer 600 miljoen euro weggehaald bij de wijkzorg en zo'n 80 miljoen euro bij de huisartsenzorg.

 • Behandelmogelijkheden bij leverkanker aanzienlijk beter

  Onze lever is een bijzonder orgaan: als je hier een deel van wegsnijdt, groeit er in de meeste gevallen weer een stuk nieuwe lever aan. Als iemand kanker in de lever heeft, kun je het aangetaste stuk van de lever dus operatief verwijderen. Maar dat kan alleen als er minimaal 30 procent lever overblijft. Voor veel patiënten met een te kleinere restlever betekent dit dat ze niet geopereerd kunnen worden. Maar dankzij internationaal onderzoek vanuit het Maastricht UMC+ zijn de behandelmogelijkheden van kanker in de lever nu aanzienlijk uitgebreid. Dat meldt het Maastricht UMC+.

 • De referentiewaarden voor de dagelijkse calorische inname zijn herzien

  De Gezondheidsraad heeft de voedingsnormen voor energie, ofwel de referentiewaarden voor de dagelijkse calorische inname, herzien. Daarbij maakt de raad onderscheid naar leeftijdsgroepen, tussen mannen en vrouwen en naar verschillende niveaus van lichamelijke activiteit. Ook is de extra energiebehoefte gespecificeerd voor zwangere vrouwen (per trimester) en voor vrouwen die borstvoeding geven. Dat meldt de Gezondheidsraad.

 • Stoppen met social media kan druk en stress verminderen

  Steeds meer bekende en onbekende mensen stoppen tijdelijk of helemaal met hun socialemediakanalen. Het legt ze teveel druk op, waardoor ze stress krijgen. Ondanks dat we stress nodig hebben om te functioneren, is te lang te veel stress, of spanning, juist schadelijk. Het zorgt ervoor dat je hersenen minder goed functioneren. Hierdoor kun je bijvoorbeeld vaker dingen gaan vergeten, snel afgeleid zijn en gevoeliger zijn voor negatieve emoties. Dit is te voorkomen door je hersenen voldoende rustmomenten te geven. Je hersenen krijgen hierdoor de tijd om te herstellen. Wanneer je dit goed doet, ervaar je bijvoorbeeld meer energie en meer focus. Dat meldt ANP Expert Support. 

 • Algemeen Thuiszorg Nederland heeft de tekortkomingen voldoende opgelost

  De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft de aanwijzing voor Algemeen Thuiszorg Nederland (A.T.N.) beëindigd. De thuiszorgorganisatie heeft de afgelopen vier maanden de nodige verbeteringen in de zorg doorgevoerd. Dat meldt Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. 

 • Last onder dwangsom voor JAR Zorg in Rotterdam

  De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft thuiszorgaanbieder JAR Zorg in Rotterdam een last onder dwangsom opgelegd. De thuiszorgaanbieder voldoet niet aan een deel van de eerder opgelegde aanwijzing. Volgens de inspectie is er sprake van een risicovolle situatie waarbij de veiligheid van de cliënten in het geding is. Dat meldt de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

meer nieuws