UNIT4EuroMoversPC WareESMEPlanning ITSDB GroepOKITENTE NV
HerstelHotel DE KIMErnst&YoungConQuaestorPGGMOKIGulimexVolker WesselsMercuri UrvalIMTECHCapGemini

Nieuws

 • Zelfmeetkiosk Laurentius laat patiënt zijn eigen waarden meten

  Laurentius wil patiënten met het systeem vooral bewust maken van hun eigen lichaamswaarden, maar volgens projectleider Daphne de Bruijn bespaart de kiosk ook zeker tijd

 • Hans Feenstra: ‘Bernhoven zoekt 20 miljoen euro’

  Ziekenhuis Bernhoven sluit 2021 af met een fors miljoenenverlies en moet 120 mensen ontslaan. Kostenreductie, ‘opbrengst-optimalisatie’ en slimme inkoop moeten soelaas bieden. ‘We verkeren niet in een Slotervaart-achtige toestand’, zegt Hans Feenstra, interim-bestuurder Hans Feenstra. ‘We gaan door met zinnige zorg en we worden geen veredelde poli van een groot ziekenhuis.’

 • Zorgprofessionals benutten hun leermogelijkheden te weinig

  Zorgmedewerkers hebben toegang tot leermogelijkheden, maar benutten deze te weinig. Volgens 55 procent van de HR-professionals in de zorgsector maken medewerkers onvoldoende gebruik van hun leeraanbod. 35 procent zegt dat ze niet genoeg verantwoordelijkheid nemen over hun eigen ontwikkeling. Learning & Development (L&D) managers kunnen en moeten daarin een rol spelen, zegt HR. Dit alles blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door Motivaction/Sparkey, in opdracht van Studytube en Noordhoff, meldt Noordhoff. 

 • Ouderen zijn bang slachtoffer internetcriminaliteit te worden

  Ruim tachtig procent van de ouderen die zo veilig mogelijk weet te internetten, is bang een fatale internetfout te maken of slachtoffer te worden van internetcriminaliteit. Dat blijkt uit onderzoek van seniorenorganisatie KBO-PCOB onder 1.950 ouderen, met een gemiddelde leeftijd van 75 jaar. De digitale babbeltruc is steeds populairder en internetcriminelen maken handig gebruik van het goede vertrouwen en onzekerheid dat sommige senioren hebben, zegt KBO-PCOB. Ruim een op de tien ouderen zegt weleens slachtoffer te zijn geweest van internetfraude. Dit meldt de seniorenorganisatie. 

 • Parkinson onderzoek is hard nodig

  De ziekte van Parkinson is een ingewikkelde hersenziekte die ingrijpend kan zijn. Bij mensen met Parkinson sterven hersencellen die dopamine aanmaken langzaam af. Dopamine is een stof in de hersenen die als boodschapper fungeert en een beloningsgevoel veroorzaakt. Door een tekort aan dopamine kunnen  symptomen ontstaan als stijfheid, traag bewegen, trillen, wisselende stemming, vergeetachtigheid, verminderde focus en problemen met slapen.  

 • VU-professor ontwikkelt drie hulpapps tegen fobieën

  Mensen met bepaalde fobieën hebben een verhoogd risico op angststoornissen of depressies. En voor de behandeling daarvoor zijn soms lange wachtlijsten. Door bepaalde fobieën te verhelpen, is de kans op groter psychische problemen kleiner. Daarom heeft associate professor Tara Donker van de Vrije Universiteit van Amsterdam drie apps ontwikkeld: tegen hoogtevrees, vliegangst en spinnenfobie. De eerst twee apps zijn al getest op effectiviteit. Dit meldt EenVandaag. 

 • 'Minder kans op ziekenhuis- of ic-opname bij Omikron-variant'

  De kans dat mensen met de Omikron-variant in het ziekenhuis moeten worden opgenomen, ligt 40 procent lager dan bij de Delta-variant van het coronavirus. Van deze patiënten wordt ongeveer 10 procent zo ziek dat ze naar de intensive care moeten. Bij de eerdere variant was dat nog 20 procent, zo staat in de aannames van RIVM-directeur Jaap van Dissel, die hij de Tweede Kamer voorhield.

 • Zittend ziekenvervoer VGZ en Menzis voor 4 jaar bij Taxi Ellerie Hoogeveen

  De komende vier jaar verzorgt Taxi Ellerie uit Hoogeveen het zittend ziekenvervoer voor verzekerden van Menzis en VGZ. Het taxibedrijf ondertekende onlangs het contract hiervoor met Zorgvervoer Centrale Nederland (ZCN). Dit meldt de Hoogeveensche Courant. 

 • Dovenschap en ministerie van Justitie evalueren coronapersconferentie

  De laatste coronapersconferentie van premier Mark Rutte en zorgminister Ernst Kuipers zal met het Dovenschap worden geëvalueerd. Dan wordt bekeken of er zaken moeten worden bijgesteld, laat een woordvoerder van het Nationaal Kernteam Crisiscommunicatie Covid-19 van het ministerie van Justitie weten.

 • Clara Wichmann en afstandsmoeder verliezen zaak tegen Staat

  De rechtbank in Den Haag vindt niet dat de Raad voor de Kinderbescherming, een dienst van het ministerie van Justitie en Veiligheid, aansprakelijk gehouden kan worden voor het leed dat is veroorzaakt bij afstandsmoeders. Afstandsmoeder Trudy Scheele en vrouwenrechtenorganisatie Clara Wichmann wilden het leed dat afstandsmoeders is aangedaan via de rechter laten erkennen. Maar die is van mening dat de RvdK niet verplicht was om moeders van advies te voorzien. Dit meldt NOS. 

meer nieuws