UNIT4EuroMoversPC WareESMEPlanning ITSDB GroepOKITENTE NV
HerstelHotel DE KIMErnst&YoungConQuaestorPGGMOKIGulimexVolker WesselsMercuri UrvalIMTECHCapGemini

Nieuws

 • RGS-tarieven 2023

  De Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS) heeft de tarieven voor 2023 vastgesteld.

 • Strengere maatregelen nodig voor bereiken van rookvrije generatie

  Het doel van het Preventieakkoord – een rookvrije generatie – wordt niet snel genoeg gehaald. Het tabaksbeleid moet daarom veel minder vrijblijvend worden. Met deze boodschap vragen we Tweede Kamerleden tijdens het debat over leefstijlpreventie op 14 december meer aandacht te hebben voor het groeiende aantal jongeren dat start met roken, of met schadelijke alternatieven als ‘vapen’ en ‘snus’.

 • Voldoende steun voor gratis menstruatieproducten voor mensen met laag inkomen

  Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat menstruatieproducten gratis worden voor mensen met lage inkomens. Een voorstel dat D66 heeft ingediend met Volt en de PvdA krijgt voldoende steun, zegt de partij. De Kamer vindt dat nodig omdat één op de tien meisjes en vrouwen die in armoede leven soms geen tampons of maandverband kunnen betalen.

 • Ook Eerste Kamer stemt in met abortuspil via de huisarts

  Vrouwen die een ongewenste zwangerschap willen afbreken, kunnen hiervoor binnen afzienbare tijd ook terecht bij hun huisarts voor een abortuspil. Na de Tweede Kamer stemde dinsdag ook de Eerste Kamer in met de verstrekking van de abortuspil via de huisarts. Een ruime meerderheid steunde een initiatiefwetsvoorstel dat dit mogelijk moet maken, dat was ingediend door D66, VVD, PvdA en GroenLinks.

 • Nieuwe gratis toolkit 'Preventie van postpartum depressie' nu beschikbaar

  Een van de meest voorkomende complicaties bij moeders na een bevalling is een postpartum depressie. Er is nu een nieuwe toolkit beschikbaar die organisaties in de geboortezorg kunnen inzetten ter preventie van deze depressie. Dit meldt Trimbos-instituut. 

 • Psychiater Dirk De Wachter: ‘De zorg is het mooiste beroep dat je kunt hebben’

  Hij staat bekend als ‘verdrietdokter’, vindt dat we het lijden moeten aanvaarden en gelooft dat er geluk bestaat in ‘gewonigheid’. Nu is hij zelf ziek. En ook dat is eigenlijk heel gewoon, zegt de Belgische psychiater Dirk De Wachter. In zijn nieuwste boek Vertroostingen, dat deze week uitkomt, schrijft hij over zijn ziekte. Hij deelt vast wat bevindingen met ons. “Mijn ideeën zijn vooral bevestigd.”

 • Voor beter salaris kinderopvang ruim 17.000 handtekeningen opgehaald

  Kinderopvang is een cruciale sector die ervoor zorgt dat mensen in staat zijn om naar hun werk te gaan en bijdraagt aan de ontwikkeling van kinderen

 • Concentreren van zorg voor patiënten met aangeboren hartafwijking is risicovol

  Voor patiënten heeft concentratie van de zorg mogelijk gevolgen voor de reistijd of het behoud van de eigen arts

 • Boete dreigt voor Thuiszorg Waalstad in Apeldoorn

  Thuiszorg Waalstad heeft een last onder dwangsom opgelegd gekregen. Volgens de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) voldoet de thuiszorgaanbieder uit Apeldoorn niet aan een eerder opgelegde aanwijzing. Thuiszorg Waalstad moet de zorg zo snel mogelijk verbeteren en mag nog steeds geen nieuwe cliënten aannemen. Dit meldt IGJ. 

 • ‘Effect concentratie kinderhartchirurgie kan leiden tot sluiting kinder-intensive care’

  Patiënten met een aangeboren hartafwijking moeten altijd kunnen rekenen op goede en toegankelijke zorg. De huidige organisatie van interventiezorg voor deze patiënten is kwetsbaar. Om dit te verbeteren, is het nodig om deze zorg te concentreren. Concentratie van alleen deze zorg heeft grote gevolgen voor de universitair medische centra (umc’s) waar deze zorg wordt gegeven en dus voor een grote groep patiënten die in deze umc’s zorg krijgt. Dit meldt de NZa. 

meer nieuws