UNIT4EuroMoversPC WareESMEPlanning ITSDB GroepOKITENTE NV
HerstelHotel DE KIMErnst&YoungConQuaestorPGGMOKIGulimexVolker WesselsMercuri UrvalIMTECHCapGemini

Een intern organisatieadviesbureau als motor voor continu verbeteren en professionalisering van project- en verandermanagement?!

Een intern organisatieadviesbureau als motor voor continu verbeteren en professionalisering van project- en verandermanagement?!



Op 29 mei a.s. geeft Gerard Jansen van Rosendaal, Manager MangementAdcies bij het Erasmus MC een keynote presentatie over het ManagementAdvies bureau van het Erasmus MC. Zes jaar geleden is deze afdeling ontstaan met als doel onze verander- en implementatiekracht te versterken. Zijn belangrijkste motivatie is om bij te dragen aan de continuïteit en het succes van zorgorganisaties.







Het Erasmus MC heeft als één van de weinige ziekenhuizen en UMC’s een eigen intern organisatieadviesbureau: ManagementAdvies. Zes jaar geleden is deze afdeling ontstaan met als doel onze verander- en implementatiekracht te versterken. Vertrouwen, geloof en investeren in eigen personeel in plaats van vooral aantrekken van professionals van buiten. ManagementAdvies is (financieel) onafhankelijk en werkt net als externe bureaus met een tariefmodel. Zij benadert organisatievraagstukken integraal. Het vermogen tot verbeteren van een organisatie is immers een combinatie en van zowel een visie over richting en beoogde effecten als de capaciteiten om dit voor elkaar te krijgen. Projectmanagement is daarbij een belangrijk middel, maar is niet los te zien van onze verbeteraanpak en verandermanagement.



Over Gerard Jansen van Rosendaal



Gerard heeft veel ervaring als organisatieadviseur in de zorgsector. Na een lange periode als consultant bij Capgemini en EY, werkt hij nu sinds twee jaar bij het Erasmus Medisch Centrum als leidinggevende van het interne organisatieadviesbureau. Zijn belangrijkste motivatie is om bij te dragen aan de continuïteit en het succes van zorgorganisaties – momenteel vooral dus het Erasmus Medisch Centrum. De persoonlijke interesse van Gerard richt zich met name op organisatiebrede veranderprogramma’s zoals lean, procesverbetering en capaciteitsmanagement. Omdat deze projecten zijn gebaseerd op de organisatiestrategie, is hij veel betrokken bij strategievorming en daarmee samenhangende vragen zoals portfolio-analyse, samenwerking en strategische inzet van IT.



Meer weten hierover?



Registreer nu en ontvang via onze mediapartners € 50,- korting!

Klik hier voor meer informatie



Graag tot ziens op 29 mei a.s.!



meer nieuws